2024-08-12
一直聞名已久太子呢一間餃子店🥟每次經過門口都一定係充滿住人龍在排隊~經過今次一試佢地嘅餃子真係直接愛上🥹❤️難怪呢間人氣店一直都咁多人呢!-🧀芝士粟米鮮肉餃 (7隻) / $47Pork with Cheese & Corn Dumplings令我超級驚喜嘅煎餃!微微芝士香~加上煎得超級香脆嘅餃子皮!果然係招牌名物!真係好好食~必試!-🥟香菇鮮肉餃(7隻) / $45Pork with Mushroom Dumplings每一粒餃子餡都超級飽滿!很香的香菇味!加上湯底一點都不簡單!以椰子,海帶,鮮雞,仲有豬骨湯熬製而成~飲落淡淡椰子香!超正~-🤎招牌秘汁拼盤 / $47Braised Sweet Soy Platter (Chicken Wing & Kidney,Beef Tendon, Egg)拼盤有齊晒雞中翼,鴨腎,滷蛋,金錢展!份量超多!-🐔甜蜜蜜雞中翼(5隻) / $36Braised Sweet Soy Chicken Wing-🥚涼拌皮蛋 / $22Tossed Preserve Egg in Sauce-🌼菊花蜜 / $12Chrysanthemum-🍋🟩青檸蜜 / $
-🧀芝士粟米鮮肉餃 (7隻) / $47
-🥟香菇鮮肉餃(7隻) / $45
Pork with Mushroom Dumplings
每一粒餃子餡都超級飽滿!很香的香菇味!
-🤎招牌秘汁拼盤 / $47
Beef Tendon, Egg)
拼盤有齊晒雞中翼,鴨腎,滷蛋,金錢展!份量超多!
-🐔甜蜜蜜雞中翼(5隻) / $36
-🥚涼拌皮蛋 / $22