2009-12-27
十二月二十六日晚上八點十五分到金鐘肯德基, 原本諗住呢無咁多人, 可以好好享受下, 點知....買嘢時職員先話無萄撻, 但可轉薯蓉或粟米..... 我個餐己經有飯, 又要薯蓉, 己經吾多想, 不過, 算啦. 正當想落柯打時, 隔離條隊個職員先話無磨姑飯!喂, 你早吾同我講! 淨係話無萄撻, 原來係連飯都無! 我要烤雞餐, 如今己有二樣嘢都無, 我仲有咩好食?如果你認為晚上無客, 所以吾整飯同撻, 咁你不如早啲關門算. 你開得門, 就要有食物. 我未曾試過有美式快餐店會同你講無呢樣無嗰樣, 就算麥當奴, 無漢堡包, 都會話"先生, 要等十分鐘, 我地要即造, 你等吾等?" 但無試過"無呀, 無漢堡包呀, 今晚吾整包呀!"最令人氣的, 係個經理完全不聞不理, 坐在收銀櫃後的書枱, 好多客人都嘈, 佢可以依然安坐. 肯德基, 你係得既!