餐廳: 貓之眼
資訊:

2020-12-25 600 瀏覽
1)接電話嗰下已經態度寸嘴專登去灣仔試呢間嘢, 但搵唔到路所以直接打電話去問佢地位置。喺電話嘅時候個男人(後來發覺原來就係其他劣評講嘅鬍鬚佬,唔知係咪老闆,負責指指點點同聽電話落單)已經好冇耐性,趕住收線,好好聲氣問佢大概要等幾耐,佢就寸嘴話係唔係要排隊。講完個電話其實我已經唔係好想去,但應承咗朋友話要試⋯2)食物質素普通,性價比低(唔值80幾蚊)去到見到出面有人龍,但又冇人落單所以入去問問啦,點知入面個鬍鬚佬即刻大嗌叫我返出去等!!我頂。 坐低冇耐我隔離個人食咗一啖就同鬍鬚佬講話啲飯好似有d生,鬍鬚佬即刻收咗佢,話可能太心急出單所以冇煲熟就比客人食。今次算佢有道歉!但整體來講啲蛋我又唔見佢有幾滑、飯又真係好生、啲所謂牛肉燒汁都係正常嘢,唔覺得impressive. 其實佢呢個質素我覺得$65已經係 max. 🙄3)神經質的鬍鬚佬Case 1:間唔中有客人走入來話想嗌外賣,呢個鬍鬚佬都會大聲喝人 叫人出返去等。最差嘅係,佢仲會好串咁話:「因為你已經入咗嚟舖頭,所以唔該你量左體溫先好出返去!」Case 2:可能有人飲完水之後冇帶返口罩,佢就同人講話咩「根據政府規定,水唔係食物,所以如果出
1)接電話嗰下已經態度寸嘴

2)食物質素普通,性價比低(唔值80幾蚊)

3)神經質的鬍鬚佬
Case 1:

Case 2:
可能有人飲完水之後冇帶返口罩,佢就同人講話咩「根據政府規定,水唔係食物,所以如果出面有人要拉你嘅話,都可以拉你。所以唔該你帶返口罩,等食物嚟到先除抵!! 」😨 WOW 使唔使咁講嘢, 人哋話晒都係嚟幫襯你, 閑閑哋一餐都過$100都咁嘅態度!!!

間舖本身已經唔係大、位又窄、d食物咁嘅質素,仲加埋咁嘅態度⋯ 我真係唔知點解會有二百幾個好評⋯ 食完之後我只係覺得又係另一間 overpriced 同過度宣傳嘅餐廳!不值一試⋯!
2020-12-21
15 分鐘 (堂食)