2008-06-25 11 瀏覽
來HK許久都只是挂住食,景點都放到了最後才來~ 最熱的1天來到迪士尼遊完1輪已是2時許,就在最近的餐廳坐下了~ 就這個皇室宴會廳~裏面其實是分開了幾間不同的food court~ 裝修是不錯的,有好多迪士尼公仔石像+布景~ 餐價大約都在50-70之間,所有餐不包野飲,1支汽水索價20大洋,都幾貴~ 不過係呢度係甘ga啦酷熱的天氣拉麵好像不多對辦,日本野是否定了~ 唐餐也算了......最後還是選定了西式的漢堡包最穩鎮了~ 要了皇室宴漢堡$50,老婆仔要了燒春雞$60幸好冷氣間有空位,不然就真係會熱死人~ 今日其實人不算很多吧,不過成2點幾餐廳都甘多人~漢堡跟包的薯條是不錯的,至少不是放了許久的貨色~ 漢堡就真的唔係好得啦~塊漢堡扒乾曬甘汁都無~ 幸在夠大個~ 番茄、生菜+汁都落足曬料,算係甘的了~ 能醫飽個肚的燒春雞是整隻雞全脾,送多塊煙肉~ 煙肉少韌,雞是跟我加拿大學校餐廳整得1模1樣的味道唔鞋夠入味夠熱算係甘的了~ 在迪士尼入面應該是差不多就這個水準的了~ 醫飽肚子不難食就OK