2017-05-09 741 瀏覽
話說夏天將至 ,天氣開始炎熱,加上工作壓力大,女友心情自然會有d煩躁不安。 唔想成為出氣袋既男友,食完晚飯後經過kowloon tong, 遇到一間食gelato 既店舖叫venchi chocolate,知道機不可失,立刻拉女友入去。 佢有好多gelato既味道,花多眼亂,而且仲有大中細size 同cone and non cone選擇。 我地要左regular size(中),可以有兩隻味道,熱情果同特濃朱古力為我地最後選擇。d gelato超級滑,好好味,一d都唔滯,而且分量又大。熱情果於我而言淡淡地,但配上左重口味既朱古力,即刻起左中和作用,味道互補,感覺好奧妙。價錢大概65蚊到,但都唔係問題,最重要係女友重現久違既笑容。雖然女友一邊話易肥,但睇得出佢其實係超級enjoy同開心。各位brother不妨試一試, 一來消暑,二來又可以搏紅顏一笑,何樂而不為?!

2017-05-04