2022-07-20 324 瀏覽
唔知大家鍾唔鍾意食餃子架呢🥟我同肥🦥都好中意食,無論係煎餃定湯餃🙊當然食過最好食嘅係自家製啦,下次又可以教下大家整🙊今次呢間小店係荔枝角長沙灣交界,佢嘅舖頭細細,但係每逢lunch time都好多人排隊😆-🥟細份煎餃比着平時我一定會叫咗湯餃先,但係嗰日食lunch嘅時候忽然之間好熱唔想飲湯,就想試吓呢度嘅煎餃。果然煎餃都冇令我失望,今次我叫咗煎韭菜肉餃,每隻都煎到金黃香脆,咬落去仲有肉汁同埋好香嘅韭菜。絕對唔會因為煎餃而失去餃子應該有嘅肉汁🤤 👂🏻麻辣豬耳 另外我再嗌左份麻辣豬耳,一碟小食個份量都足夠兩個人食,唔叫做好辣,味道其實都真係幾似譚仔豬耳,咬落爽口入味,正常發揮👍🏻-🍹飲品方面,夏天梗係可以叫番杯凍豆漿消暑🥵食咗少少辣嘢飲啖豆漿落去,舒服晒😋P.S 其實當日喺餐廳見到大部份嘅人都係會叫湯餃,我開頭都有啲疑惑點解呢。原來舖頭每一台上面都有一甖秘製嘅辣菜圃,加少少落佢哋嘅湯入邊食係非常之惹味。雖然我今次食煎餃,我都加咗少少辣菜圃同埋醋一齊點嚟食,唔食得辣嘅朋友就真係要小心,因為佢啲菜圃真係好辣‼️🥵

🥟細份煎餃

👂🏻麻辣豬耳