2019-02-13
呢排過年食好多蘿蔔糕,食野多數中式,想轉口味食西餐,加上放工時間尚早,想慢慢坐低食野,於是乎就搵倒呢間Rimi Cafe。餐廳門外見裝修幾好又唔算多人,就入咗黎,不過7點鐘就開始多人迫迫地,還好sofa都坐得好舒服。我地點咗2人餐($318),都幾豐富👍🏽南瓜餐湯拼蒜茸包:呢個頭盤加曬分,南瓜湯夠濃,湯身稠密帶少少瓜粒,味道真心不錯,而且蒜茸包皮脆內軟,牛油味好香,讚👍🏽朱古力誘惑(+$20):朱古力味好濃👍🏽 cream份量好足。蜜糖芥末雞翼(+$5):個賣相幾靚,味道都唔錯,甜度適中,雞翼焗得啱啱好,皮脆內軟保鎖住肉汁,只係芥末醬味道唔夠突出,但整體ok,下次叫另一款試下👍🏽煙三文魚配忌廉雜菌天使麵:麵身偏硬,食落較爽口彈牙,個汁夠稠掛於麵身上,洋蔥磨菇味夠香。BB汁燒豬肋骨配薯菜:份量好足,豬肋骨保留倒肉汁,而且啲肉容易同肋骨分離,食得好光淨,對我呢啲懶人最好不過😋椒鹽燒賣(細) $34另外加的,其實2人餐份量好夠唔洗額外再加,不過又好想食燒賣所以叫了一客。燒賣整得唔錯,脆口又唔會好乾硬,配上泰式辣醬,味道好夾。Cafe嘅食物唔錯,價錢都ok,CP值高,下次可以同朋友再去👍🏽👍🏽
我地點咗2人餐($318),都幾豐富👍🏽
南瓜餐湯拼蒜茸包:
朱古力誘惑(+$20):
朱古力味好濃👍🏽 cream份量好足。
蜜糖芥末雞翼(+$5):
煙三文魚配忌廉雜菌天使麵:
BB汁燒豬肋骨配薯菜:
椒鹽燒賣(細) $34
Cafe嘅食物唔錯,價錢都ok,CP值高,下次可以同朋友再去👍🏽👍🏽😁