2021-10-18
店面佈置清新,無論招牌、枱櫈定燈飾都好色彩繽紛,睇得出老闆真係花咗好多心思去營造家嘅感覺比客人,食物又有特色,唔怪之得長期都咁受歡迎啦😍Lunch set包沙律同飲品冬蔭功海蝦闊條麵 $118Homeland所有意粉都係由廚師每日新鮮製造,手工意粉口感真係零舍唔同,食落煙韌有咬口,闊條麵掛上冬蔭功湯煮成嘅醬汁,配埋爽口彈牙嘅鮮蝦,鐘意嘅可以吱少少青檸汁,酸酸辣辣好開胃😆西班牙伊比利亞豬肩肉 $148豬肩肉可以揀九成或者全熟,我怕全熟會太鞋就要咗九成熟,出到嚟我覺得啱啱好,肉質軟腍嫩滑,邊位有少少脂肪,肉味濃郁😋,而伴碟嘅薯蓉都好唔錯,質感creamy幼滑,牛油味好香🤪青檸水果梳打多多 +$18益力多加上青檸汁同梳打水,生果就有藍莓同士多啤梨,飲品甜度調較得啱啱好,味道清新☺️芝士奶蓋士多啤梨牛奶 +$18芝士奶蓋屬於比較輕身嘅,入口咸香順滑,同酸酸甜甜嘅士多啤梨牛奶好夾🥰
Lunch set包沙律同飲品
冬蔭功海蝦闊條麵 $118