2022-01-12
各位觀眾,又到咗肚餓既時候了!係新都城去咗間叫夏麵館既坐底。點解會揀佢?因為聽說佢啲蟹粉好正。(你睇吓下邊就知有幾正😋)蟹粉小籠包: 食小籠包我最怕個皮好厚,皮薄多汁,入面咬落啖啖肉,蟹粉都有係肉入面,所以好有蟹粉嘅味道。yummy yummy. 蟹粉炒飯:炒飯炒飯粒粒好乾身,蟹粉同炒飯係分開上嘅,自己鍾意幾多落幾多蟹粉就落幾多。唔係好似出邊得嗰幾粒蟹粉就叫蟹粉炒飯。其實個蟹粉自己都可以成為一個湯。應該都幾好味。蟹粉豆腐煲:豆腐煲一咬落去好有豆香味,咬去好像jelly咁,好smooth,第二啖就食到一條條嘅蟹肉。again 人哋真係有蟹粉㗎。百頁小棠菜苗:百頁其實係豆腐乾,配上正菜(同我 😉),嫩口。Just want to say Thankyou to my friend 奶皇包 who took these pictures! You are amazing! 有人想去享受美食既,自己去預訂啦,呀姐我吳係係個到做嫁😂所以唔好叫我幫你訂位。 BTW 將軍澳啲Staff幾nice. Good job everyone!
蟹粉小籠包:
蟹粉炒飯:
其實個蟹粉自己都可以成為一個湯。應該都幾好味。
蟹粉豆腐煲:
百頁小棠菜苗:
百頁其實係豆腐乾,配上正菜(同我 😉),嫩口。
BTW 將軍澳啲Staff幾nice.
Good job everyone!