2022-06-15
旺角人氣台式一人火鍋 呢間黎過幾次 每次晚市行過都見到佢哋幾好生意 滿坐 最特別一定係佢地既招牌臭臭鍋 同埋芝士奶蓋茶.佢哋嘅一人火鍋材料相當豐富⭐️招牌臭臭鍋$108(牛肉 臭豆腐 米血糕 鴨血 滷大腸台灣 貢丸 鵪鶉蛋 蜆 榨菜 韭菜 粟米 椰菜 鮮冬菇 娃娃菜 金菇 芫茜)呢間最特別一定係呢個湯底😅食落 個湯真係帶住陣陣臭味 都幾濃😋主要臭味由豬大腸 同臭豆腐帶出 臭得過癮😋平時鍾意食臭豆腐嘅朋友 一定鍾意呢個.⭐️藥膳雞鍋$108(雞肉 木耳 杞子 蟲草花 鵪鶉蛋 鳴門卷 炸魚皮 豆角 豆腐 粟米 椰菜 鲜冬菇 娃娃菜 金菇 芫茜)同樣相當多配料 相對蔬菜比例比較多 感覺健康👌🏻藥材味OK 唔會苦 都夠味 但臭臭鍋特別好多成個火鍋 其實分量好大 男仔都可能食唔哂.⭐️鹽酥雞扒👍🏻外層相當鬆脆 雞扒肉都有醃過 高分.飲品方面 佢哋所有 水果芝士奶蓋都冇貨傷心 飲唔到 唯有下次再黎試.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角.#茶茶台式料理 (旺角)地址:旺角豉油街60-104號XX Arcade地下AB號舖.⭐️評分:味道:3.5/5環境:3.5/5
佢哋嘅一人火鍋材料相當豐富
飲品方面 佢哋所有 水果芝士奶蓋都冇貨
傷心 飲唔到 唯有下次再黎試
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#茶茶台式料理 (旺角)
⭐️評分:
味道:3.5/5
環境:3.5/5
服務:3.5/5
抵食:3.5/5
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #旺角美食 #台式火鍋 #一人火鍋 #火鍋