2018-07-01 146 瀏覽
臭臭鍋@尖沙咀今晚嚟食呢間「臭」名遠播嘅 8 鍋臭臭鍋其實即係台式小火鍋,可以一人一鍋唔駛爭~鍋物上之前就食返個小食,我必點嘅台灣小吃就係惹味香口嘅鹽酥雞,新鮮炸起熱辣辣而且唔會炸到好乾,雞肉仲係原汁原味好 juicy等咗一陣我地嘅臭臭鍋就到喇,材料好豐盛!朋友嗌咗個藥膳羊肉鍋,試左一啖藥膳湯底幾清甜好味可以自己隨喜好加啲醬料調味我就叫咗招牌臭臭鍋仲有得揀辣度,我就揀咗小辣試下先,一上菜已聞到濃濃香味臭臭鍋嘅精華臭豆腐!用左燉煮嘅方式令臭豆腐嘅味道易啲入口,可以令更多人可以接受到臭豆腐嘅美味而且豆腐佈滿孔隙可以吸飽臭臭鍋麻辣湯底,一咬入口湯汁係嘴裏爆開,好正每一鍋都有好多料,仲不乏台灣特產例如米血糕,入味又煙韌有咬口,好有台灣風味。大腸肥厚有嚼勁,清理得好乾淨每鍋都可以配飯或粉絲粉絲係湯底滾阿滾,好快就入晒味,唔駛點醬都已經好好食食完興恰恰就叫埋野飲,叫左一杯冬瓜茶同芒果鮮奶沙冰,飲完透心涼~
臭臭鍋@尖沙咀

今晚嚟食呢間「臭」名遠播嘅 8 鍋臭臭鍋
其實即係台式小火鍋,可以一人一鍋唔駛爭~

鹽酥雞

鹽酥雞

而且唔會炸到好乾,雞肉仲係原汁原味好 juicy

藥膳羊肉鍋

藥膳羊肉鍋

可以自己隨喜好加啲醬料調味

我就叫咗招牌臭臭鍋
仲有得揀辣度,我就揀咗小辣試下先,一上菜已聞到濃濃香味

每鍋都可以配飯或粉絲

粉絲係湯底滾阿滾,好快就入晒味,唔駛點醬都已經好好食

台式飲品