2019-05-17 158 瀏覽
女人對於奶茶,總沒有抵抗力。特別在熱辣辣既30+度高溫下,特別需要呢一杯冰涼既飲品黎解暑。咁岩經過,就行唔郁步。睇menu選擇都好多。我order左一個士多啤梨鮮乳地瓜小芋圓,望落好靚,好有層次感。最上一層紅色係鮮榨既士多啤梨汁(有果粒)。酸酸甜甜。下邊白色既部分係鮮乳,比市面上普通牛奶更加濃稠,但我嫌佢太甜。雖然飲既時候已經將紅白兩個部分攞飲筒攪均,但還是覺得太甜。下次可能半糖就可。地瓜小芋圓係屬於地瓜既偏黃色。原本我以為口感會十分煙韌。but並不是,佢既口感偏淋,而且可能粉可能猜得唔夠,所以有D散,試唔出有地瓜既味道。若知道係咁,我會選擇珍珠。應該會好d.好在佢都非常實在係用新鮮水果榨汁,為左呢樣,下次可以試下其它。

咁岩經過,就行唔郁步。
睇menu選擇都好多。
最上一層紅色係鮮榨既士多啤梨汁(有果粒)。酸酸甜甜。