餐廳: 鹿角巷
資訊:

2018-10-23 107 瀏覽
呢間台式手沖飲品店已經開左成年,次次經過佢都會大排長龍。去咗北京見到佢有幾間分店,唔知係咪真嘅。舖頭地理位置真係一絕,係iSquare 對面,不過都因為咁樣而排隊有啲唔方便,永遠都會有啲人係你隔離左穿右插。我係下晝大約12點去,見到條龍大約有10個人,咁我就心郁郁。排隊嘅通常都係遊客帶住行李。我叫左黑糖鹿丸鮮奶,由排隊到杯野到手大約係20分鐘。比起銅鑼灣個啲合理,counter 姐姐服務都好有禮貌。佢建議第一次飲,糖度跟佢標準,如果唔係黑糖就會小左。味道無咩驚喜,不過大致中上。掛杯嘅黑糖味無話特別香不過係唔會太甜。珍珠都煙韌,不過唔算太香黑糖味,分量都ok。鮮奶我見佢係用日本明治奶,不過沖出嚟無話特別香滑濃。整體係ok 嘅,唔會飲完太膩。路過條龍短可以試試,要排隊多過20人就不必。

糖度跟佢標準,如果唔係黑糖就會小左。

鮮奶我見佢係用日本明治奶,不過沖出嚟無話特別香滑濃。