2024-01-23
今次我去咗間大熱門嘅咖啡店試佢哋嘅招牌飲品,名叫Tape Coffee。咖啡店個環境幾得意,有種輕鬆嘅工業風。先講個最吸引人嘅青瓜Tape Coffee 😍,老闆嘅調配手法好有型,令人眼前一亮。飲品端上手嘅時候,冰冷嘅氣泡跳翻上面,真係有種在飲黑啤嘅錯覺,咕嚕一口,清新嘅青瓜味夾雜著咖啡嘅香醇,意想不到地悅耳。係啲生啲滑嘅口感簡直講嘢都嚟唔切,夠晒特別同開心!🎉再嚟就係杯Toast Almond Latte,我本身唔係咖啡通,但呢杯令我改觀。淡淡嘅杏仁焦香唔會過分搶戲,喺店員嘅細心問詢下,奶泡撻撻地增添咗杯中嘅層次。我選咗淡奶味,正!若有啲沈醉喺杏仁與咖啡嘅旋律中,正到唔得喇!😌而個Double Cheese & Honey Ham Bagel就算係午餐時間嘅完美選擇。芝士夠晒濃,香濃每一啖都好滿足。Bagel本身嘅質感非常好,啖啖嘅嚼勁就算咁樣都唔覺得膩口。整體嚟講,係一個幾正嘅體驗,我一定會再返嚟試下另外嘅bagel同埋新款咖啡🌟。