2017-03-15 121 瀏覽
最近忙於籌備婚禮,經常要來觀塘,頻撲得多有時都想食返餐好少少既,晚上到觀塘食飯好處就係比日間容易搵位得多,尤其工廠區!不想四處尋找就係試衫附近的西餐廳食飯,晚上真的非常靜,大概只有一兩檯客。聽說食白肉對皮膚比較好,一於食魚啦!先上頭盤鮮蝦雞尾酒杯的蝦好爽呢!食得出幾新鮮,而且三隻都幾大隻下,可以加少少檸檬汁提鮮餐湯- 蘑菇湯值得一讚係塊包,非常香脆而且蒜蓉牛油好香。蘑菇湯中加入幾滴松露油增加香氣主菜來了香燒海鱸魚柳配南瓜蓉用燒的方法做,皮會更香脆,魚本身幾新鮮所以簡單鹽、胡椒調味都好足夠,但願有多少少南瓜蓉就好了最後送上甜品忌廉奶凍好傳統的意大利甜品,我好怕甜品過甜,呢個奶凍做得剛剛好,食完都沒有膩感一個餐加一後約$220, 約朋友傾下計食飯不錯的,環境清靜而且不會趕你走

聽說食白肉對皮膚比較好,一於食魚啦!

先上頭盤鮮蝦雞尾酒杯

餐湯- 蘑菇湯