2023-09-04
今日約左友人去濕地公園玩, 玩完想搵個好地方醫肚, 咁岩比我地見到呢間靚靚cafe裝修幾吸引, 就行咗入去試試我地兩人各叫左套餐, 套餐包括有湯或沙律、主食分別各有五款, 飲品好厲害啊, 有成三十款咁多比我地慢慢揀, 淨係咖啡都有十幾款。兩個人share真係岩岩好, 最後好飽好滿足前菜: 沙律菜幾新鮮, 冇苦澀味, 忌廉餐湯夠滑同香濃 朱古力咖啡香濃咖啡配上淡淡朱古力味, 甜度適中, 飲落幾順滑香草焗原隻春雞配野菌汁原隻春雞新鮮燒起 , 熱辣辣撕開雞髀仲流緊肉汁, 大啖咬下去, 肉質彈牙嫰滑, 加埋脆炸薯條, 超正咸蛋鮮蝦燴飯每一啖都creamy, 帶有好香咸蛋既味道, 但唔會太咸, 燴飯中的蝦肉大大粒, 食落去爽口彈牙😋 自家製蟹肉蟹籽法國黑麥多士蟹肉同蟹籽加上洋蔥, 一整個好開胃, 還有黑麥多士烤得香脆可口, 整體配搭唔錯, 口感一流 蘋果批蘋果批是餐廳自家製作, 焗起批邊熱辣辣脆脆, 而且用上新鮮蘋果去做, 入面嘅蘋果軟軟地又甜甜地, 食罷再來一個冰凍香滑雪糕球, 每一啖都好滿足
香濃咖啡配上淡淡朱古力味, 甜度適中, 飲落幾順滑