2022-08-15 362 瀏覽
星期六出到旺角,條街鬼咁多人,又熱,朋友提議搵間樓上cafe坐吓,傾吓計。上網搵吓有咩介紹,就搵到呢間,不過個大廈入口真心有d難搵,搵到差d想轉場,搵第間算數,好彩最後搵到,無轉場,因為真心鍾意呢間cafe嘅氛圍。🗺講返cafe嘅位置,原來要喺彌敦道與砵蘭街中間嘅小巷行入去先會見到大廈入口。最初只係沿登打士街行,搵極都搵唔到36號,以為自己去左結界。🤣☕餐廳氛圍有咩咁好呢?我同朋友第一次上嚟,但侍應(其實都係廚師,仲可能係老闆😂)已經視我們如熟客一樣,同我地有講有笑。其實唔只我地,cafe今日都幾full,佢每一枱都會行埋去同客人傾計,教玩broad game等,整間cafe就充滿著和諧開心嘅氣氛。🥰餐廳食物質素亦都唔錯,我地叫小食為主,🔸️雜錦併盤: 有滷水雞翼、春卷、咖哩角。雞翼大大隻又夠入味。🔸️墨魚卷拼芝士丸 : 墨魚卷配泰式辣醬味道唔錯;芝士丸有爆醬芝士,記住要襯熱食。🔸️秘制咖哩雞配法包:法包唔係幾夠香脆,但搭配咖哩汁/雞肉食又幾好味,雞肉都幾滑,最特別係面層灑有咖哩粉,令入口味道更香。🔸️士多啤梨奇異果沙冰: 微酸,奇異果味較特突出🔸️薄荷檸檬花茶: 顏色好靚,仲可以添飲♟呢度仲有

餐廳食物質素亦都唔錯,我地叫小食為主,
雜錦併盤

墨魚卷拼芝士丸

墨魚卷

秘制咖哩雞配法包

🔸️士多啤梨奇異果沙冰: 微酸,奇異果味較特突出
士多啤梨奇異果沙冰

🔸️薄荷檸檬花茶: 顏色好靚,仲可以添飲
薄荷檸檬花茶

♟呢度仲有好多broad game免費提供,燒腦、考反應、趣味……包羅萬有,同朋友傾吓計、食吓嘢、玩吓,時間好快過。朋友仲諗住遲吓喺度搞gathering,一問之下,原來仲可以包場,自己友玩晒,諗起都開心。

2022-08-13
下午茶