2009-10-23
尋晚一班朋友為我同BB慶祝生日, 朋友為我哋揀咗呢間, 我哋坐嘅地方自成一隅, 酒樓樓底好高, 坐得好舒服, 朋友重話間房好似一部lift 咁. 哈哈. 四喜拼盆 - 鴨胸, 青瓜, 多春魚, 炸豆腐. 唔錯 雞煲翅 - 一疏疏嘅翅加濃雞湯, 正! 珊瑚貴花蚌 - 珊瑚貴花蚌都好鮮味, 不過辣咗d. 豉油皇煎中蝦 - 開邊蝦又剪埋蝦腳, 唔洗用手掰, 方便d 賴人同有潔癖嘅人, 豉油味香濃. 鮑魚汁扣原隻花膠扒 - 原隻花膠上, 服務員重幫我哋切開個花膠扒, 用鮑魚汁煮簡直絕配. 大海斑 - 海斑起骨清蒸, 有心思嘅蒸魚, 魚底重用雲耳墊底, 雲耳吸晒d魚味, 啱晒我呢d 唔識吐魚骨嘅人. 脆皮雞 - 雞皮脆, 雞肉滑, 好味! 珍菌田園青蔬 - d 珍菌好爽口, 用上湯煮簡單嘅一味菜. 蝦籽干燒伊麵 - 食唔到有蝦籽, 伊麵硬, 味淡, 唔好食. 蓮蓉桃飽 - 咁細個壽飽都加蛋黃, 蓮蓉唔太甜, ok. 蛋白杏仁茶 - 杏仁唔係個個都食, 尋晚半數朋友都唔鍾意食, 反而我同另外一個朋友都覺得呢個蛋白杏仁茶唔錯, 香滑唔太甜, 好味!P.S. 呢個係$1988 全包宴, 送埋一枝紅酒,
四喜拼盆 - 鴨胸, 青瓜, 多春魚, 炸豆腐. 唔錯
雞煲翅 - 一疏疏嘅翅加濃雞湯, 正!
珊瑚貴花蚌 - 珊瑚貴花蚌都好鮮味, 不過辣咗d.
脆皮雞 - 雞皮脆, 雞肉滑, 好味!
珍菌田園青蔬 - d 珍菌好爽口, 用上湯煮簡單嘅一味菜.
蓮蓉桃飽 - 咁細個壽飽都加蛋黃, 蓮蓉唔太甜, ok.
P.S. 呢個係$1988 全包宴, 送埋一枝紅酒, 八罐汽水.