2023-11-05
想黎八屋好耐, 唔係朋友臨時病左就係打極電話都無人聽(因為人數有點多). 今次終於有機會黎到. 坐位唔多, 幸好我地好早就到. 可以選擇坐位. 不過唯一缺點係無籃之類放袋. 旁邊的坐位又坐滿人. 只好抱住個包包食.朋友勁想食珈啡渣焗肉眼扒 $268, 由於都幾厚. 所以只叫左一個主食. 我地要左七成熟. 幸好都唔算好煙韌, 而且個牛本身調味都好夠. 佢重有薯條同埋車厘茄伴碟. 雞皮餃子. 聽落有點驚. 但出到黎就同平時的餃子無咩分別. 個皮有點煙煙韌韌的感覺, 而且調味本身都好夠. 佢比個個醬唔駛落都可以. 伴碟重有沙律菜.飲品我地叫左抺茶拿鐵同埋抺茶梳打. 個抺茶拿鐵底係配左紅豆. 食落去紅豆好夠甜. 亦都有抺茶的味道, 但唯一麻煩係無匙羹比你.d紅豆要吸好耐先食到. 抺茶雪糕窩夫 $128抺茶控當然連甜品都要食同抺茶有關的甜品. 首先整個甜品真係好打卡able. 鋪滿晒士多啤梨係底. 影相夠sharp又能食. 雖然個窩夫size唔算大, 但每層都有香蕉係裡面. 一個窩夫有幾種生果. 雖然罪惡但係d生果又即刻覺得健康返. 另外佢附有抺茶醬. 我就覺得好正, 但朋友覺得有點苦. 佢咁
雖然訂位時係講左九十分鐘用餐時間. 但未有客黎都唔會迫我地走. 呢個真係要讚一讚. 我地食完大約用左兩個鐘. 全程感覺都好好. 而且小店客唔多, 唔算嘈. 令人覺得好舒服重有下次.