2020-06-22
見到諾士佛台有間新開嘅餐廳,男朋友話帶我去試下😍.餐廳裝修環境好優雅,首先門外長廊掛了雀仔形狀嘅燈,牆上裝飾用上綠色嘅草葉等element,同餐廳名 oasis 好相襯。Mocktail - Eden Garden $88我揀了一杯Eden Garden,貪佢個名好靚好優雅~而且用料好特別!當中嘅Elderflower 接骨木花,係一種好健康嘅草藥,好香好refreshing☺️😋當中仲有柑桔等水果,酸酸甜甜咁,好好飲😋.Chili Prawn $128前菜小食點了西班牙出名嘅蒜汁蝦🍤舖滿了爆香左嘅燒蒜,滿滿惹味,微微辣味嘅蝦☺️蝦肉好彈牙🦐幾新鮮,不錯不錯👍🏻.M5和牛 $398五成熟,如圖,燒得剛剛好,好滿意。🍽牛扒肥瘦好均勻,唔會好油膩,但剛剛好每一口肉都帶少少油脂,肉質鮮嫩多汁,好飽滿。.🐂🐂牛肉本身帶有和牛嘅鹹香,配兩隻醬汁我都好愛,醬料係用蘑菇打成嘅醬,亦有Gravy醬汁,🧂雖則靚嘅牛唔點任何醬汁就最原汁原味,但呢度兩個醬汁都非常出色,蘑菇醬唔會太濃,沾在牛上亦不怕喧賓奪主~ .配菜有蘆筍,車厘茄,芝士釀薯仔😋食得出每一道都有精心烹調!.$398不算平,但呢個質素絕對值得叫😍.
餐廳裝修環境好優雅,首先門外長廊掛了雀仔形狀嘅燈,牆上裝飾用上綠色嘅草葉等element,同餐廳名 oasis 好相襯。 Mocktail - Eden Garden $88
Chili Prawn $128
M5和牛 $398
配菜有蘆筍,車厘茄,芝士釀薯仔😋食得出每一道都有精心烹調!
$398不算平,但呢個質素絕對值得叫😍
餐廳喺諾士佛台1號8樓,因為新開唔多人,舒服有空間感又好好坐,價錢合理,下次同一班朋友嚟,係間可以stay好耐耐食嘢飲嘢吹水嘅餐廳。🥂🍸🍻
臨走之前見冇乜人,影張環境相大家睇吓