2021-06-28
今日去左黃埔行街,呢條街都好多餐廳好多美食,最後門口睇餐牌就揀左呢間咩都有得食既茶餐廳啦,鋸扒、中式小菜、星馬菜集於一店,水準仲非常高,卡位坐得又舒服,員工態度非常友善,幫襯都幫襯得開心D❣️泰式鹵豬脾飯豬脾飯唔止飯多,就連豬脾份量都好多呀,豬脾夠哂入味,豬皮好爽好多骨膠原,又啖啖肉方便又易食,重拾泰國吃到豬脾飯既感覺❣️海南雞喇沙金邊粉叫左個喇沙金邊粉,黎到又係大大碗,喇沙好濃味,有花生粒,而且個湯夠杰身D 粉可以好掛湯,仲有好多豆卜芽菜,本身D食材無乜味,但索哂D喇沙湯變到好好食。海南雞夠哂滑,肥肉唔多,雞皮都係爽口,份量又夠哂多,真係可以好飽肚❣️什錦拼盤拼盤有齊蝦餅、絲網春卷、香茅雞翼、沙嗲豬牛雞串燒,咁就可以試到4款小食,每樣都新鮮熱辣好好味,亦都唔會炸到乾爭爭,絲網春卷最有驚喜,食到有芋蓉❣️奶茶紅豆冰香濃既奶茶加埋軟稔稔甜甜地既紅豆,茶味好香濃好滑,鍾意飲泰式奶茶既就真心推介❣️芒果沙冰大杯到會瀉出黎既芒果沙冰,芒果味好清甜,沙冰夠哂凍,消暑佳品
❣️泰式鹵豬脾飯
❣️海南雞喇沙金邊粉