2023-03-14
☙ 𝗣𝗲𝗱𝗲𝘀𝘁𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲💛 ❧ 銅鑼灣小巷內的咖啡店,雖然唔係打卡𝗰𝗮𝗳𝗲,但店員同客人、附近店鋪的人都有講有笑,感覺溫暖、舒服,食物方面主要寄賣其他小店的烘焙品,如果遲啲有自家製就好了🥰 ࿐ 🥯海鹽焦糖小紅莓配忌廉芝士抹醬 $𝟳𝟬 (配咖啡) ✧ 味道.ᐟ.ᐟ @brickery.bread 走簡約路線,味道不花巧卻神奇地做到每顆𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹都好濃味🤭𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹非常重紅莓香,夾雜多粒紅莓乾,配埋酸乳酪,完全不覺膩👍🏻 ✧ 包體.ᐟ.ᐟ 包體扎實、微乾,保持小店堅持做的傳統𝗯𝗮𝗴𝗲𝗹,不是走有咬口、回彈力強的風格,而是偏外脆內帶嚼勁🫡經過烘熱後外皮變得更脆,同平時食的好唔同~ 🍰特濃抹茶芝士巴斯克蛋糕 $𝟲𝟴 初嚐 @misspiscescreations 的蛋糕,抹茶味香濃,採用小山園抹茶粉,中層更配上抺茶牛乳流心醬,提升整體抹茶味道🍵頂部鋪上自家製鮮忌廉奶油,食落唔膩,但質地偏向扎實,所以都幾飽肚🙈
࿐
🥯海鹽焦糖小紅莓配忌廉芝士抹醬 $𝟳𝟬 (配咖啡)
✧ 味道.ᐟ.ᐟ
✧ 包體.ᐟ.ᐟ