2019-09-05
基本上食鐵板燒, 所有食物都係面前即叫即煎, 只要材料新鮮, 一定好食.今晚黎到旺角鐵板燒店, 相當唔錯, 食材新鮮, 大廚手勢熟練, 一邊食, 一邊睇佢煮, 雙重享受.鐵板帶子皇套餐 (二人前)豆腐和風沙律, 北寄貝刺身, 鐵板配菜, 北海道帶子皇, 日本原隻魷魚筒, 美國頂級牛柳, 三文魚炒烏冬, 日式炒時菜, 活蜆離菇麵豉湯, 甜品.日本原隻魷魚筒好爽口, 好鮮味, 完全唔韌.北海道帶子皇果然係帶子皇, 超大粒, 炒到啱啱好, 唔會太乾身, 裡面好juicy! 北海道帶子已經係一個保證, 必定鮮味.美國頂級牛柳大廚問我地要幾成熟, 一向食牛都係5成, 今次都唔例外. 其實大廚只係煎左一陣已經上枱, 好冧好香, 好多時食扒餐叫5成熟, 黎到都變左7-8成熟, 但係呢個牛真係5成, 好滿意!鐵板配菜冬菇同脆肉瓜煎完都仲好多汁, 好煮功!
鐵板帶子皇套餐 (二人前)
豆腐和風沙律, 北寄貝刺身, 鐵板配菜, 北海道帶子皇, 日本原隻魷魚筒, 美國頂級牛柳, 三文魚炒烏冬, 日式炒時菜, 活蜆離菇麵豉湯, 甜品. 日本原隻魷魚筒
好爽口, 好鮮味, 完全唔韌. 北海道帶子皇
果然係帶子皇, 超大粒, 炒到啱啱好, 唔會太乾身, 裡面好juicy! 北海道帶子已經係一個保證, 必定鮮味. 美國頂級牛柳
大廚問我地要幾成熟, 一向食牛都係5成, 今次都唔例外. 其實大廚只係煎左一陣已經上枱, 好冧好香, 好多時食扒餐叫5成熟, 黎到都變左7-8成熟, 但係呢個牛真係5成, 好滿意! 鐵板配菜
冬菇同脆肉瓜煎完都仲好多汁, 好煮功!