今日同豬先生浪漫一下,吹下海風答下渡輪,食個靚tea~我地簡左K11 musea入面既Curator by Lex Art Cafe,因為我平時落去樓下個層買牛角包既時候,都有同豬先生講間餐廳幾靚😊餐廳係同村上隆花花圖案合作,除左裝潢上仲有精品可以購買,集藝術與美食於一身。一路食餐廳會轉下燈,有唔同既氣氛😊花漾田園盛宴下午茶($398)🔸藜麥烤蔬菜花卉杯(蒜泥蛋黃墨西哥辣醬)用小盆栽既形式擺盆,蔬菜種類都有成7種,由西蘭花、蘆筍仔、蕃茄仔、甘筍仔、花椰菜、菇、食用花、牛油生菜同藜麥而組成,蔬菜烤焗過有牛油香氣,點上蛋黃墨西哥辣醬,野味香口🔸美國安格斯小漢堡一咬就bit哂牛肉汁,麵包焊焗過,脆口🔸煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片傳統墨西哥醬之一,配上咸香既煙三文魚🔸烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片傳統墨西哥醬之一,配上軟糯既八爪魚,口感又係另一番體驗🔸鮮雜莓忌廉奶凍唔會過甜,上面既士多啤梨好甜~🔸心太軟配movenpick雪糕雪糕都係用小盆栽既形式擺盆,小巧可愛,心太軟外脆內軟,切開朱古力漿流出,配上雪糕,冷熱既享受🔸凍蝶豆花蜂蜜青檸梳打好鍾意睇住蝶豆花由藍轉紅,成件事好夢幻🔸打印凍朱古力+$38餐廳
今日同豬先生浪漫一下,吹下海風答下渡輪,食個靚tea~
一路食餐廳會轉下燈,有唔同既氣氛😊

花漾田園盛宴下午茶($398)

🔸藜麥烤蔬菜花卉杯(蒜泥蛋黃墨西哥辣醬)

🔸美國安格斯小漢堡
一咬就bit哂牛肉汁,麵包焊焗過,脆口

🔸煙三文魚牛油果醬墨西哥脆片
傳統墨西哥醬之一,配上咸香既煙三文魚
🔸烤八爪魚莎莎醬墨西哥脆片
傳統墨西哥醬之一,配上軟糯既八爪魚,口感又係另一番體驗
🔸鮮雜莓忌廉奶凍
唔會過甜,上面既士多啤梨好甜~
🔸心太軟配movenpick雪糕

🔸凍蝶豆花蜂蜜青檸梳打
好鍾意睇住蝶豆花由藍轉紅,成件事好夢幻
🔸打印凍朱古力+$38
餐廳既賣點之一,幾乎入坐7成人都會叫,可以簡選自己鐘意既相片打印係飲品上,如果冇相片想打印,可以用番餐廳預設既凡高圖片,我就緊係用左我既寶貝相啦~

食飽飽,我地去吹海風喇
  • 藝術打印朱古力