朋友生日約左來k11 musea行街同食靚靚tea, 呢一間最特別嘅係佢嘅打印咖啡! 之前上網睇到真係超級靚,去到佢話有三款圖案可以選擇,係tea set各加38蚊,野飲可以選擇朱古力同咖啡☕️ 圖案我地分別係村上陸嘅花花同埋梵高嘅Starry night ! 圖案出來超清晰,超夢幻!仲要好好味,打印咖啡圖片嗰一層奶味好足好滑身,下面嘅朱古力偏甜咗少少🤏都幾好飲,如果唔鍾意飲甜嘅就可以叫咖啡,我同朋友打咗好耐卡,靚到唔捨得飲🙈🙈🙈Tea set 398/2人 ,價錢係k11 musea來講幾合理,咸甜唔同款式~咸點有:藜麥蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬) 呢一個設計上好有心思有驚喜,上面砌得好靚,有唔同嘅蔬菜,有紫椰菜、蘿蔔仔、菇,下面係底嘅就係生菜同埋藜麥,係口感爽脆嘅Superfood, 健康之選,整體來講味道比較淡身,所以一定要加返佢嘅墨西哥醬,整體口感好多層次好豐富,用一個花盆嘅裝飾,幾有新鮮感!不過如果個醬一早伴埋落去就更方便啦🤣美國安格斯小漢堡用咗同餐廳一樣風格嘅花花簽去插着漢堡,好得意呀!入邊嘅安格斯牛幾有牛肉味,加埋蕃茄醬同埋芝士,幾啱小朋友嘅口味!🌈挪威煙三文魚牛油

咸點有:
藜麥蔬菜花卉杯(配蒜泥蛋黃墨西哥辣醬)

美國安格斯小漢堡

挪威煙三文魚牛油果醬粟米脆片
煙三文魚咸香煙燻味得來入口滑身唔會好乾,鹹香味加埋牛油果醬好夾,底層嘅粟米脆片有種食墨西哥tortilla chips 嘅感覺!加埋個上面醬汁微微酸幾開胃!

焗八爪魚🐙莎莎醬墨西哥脆片
好少見到個焗八爪魚,相對起魚生嘅八爪魚會比較乾身,但係海鮮嘅味道好似更加濃郁,莎莎醬酸酸辣辣,同埋墨西哥脆片加埋都係開胃嘅咸點🌈脆卜卜~

甜點有:
鮮雜莓法國忌廉奶凍
上面嘅雜莓都幾多汁,加埋嗰醬酸酸甜甜有少少似新地上面嘅士多啤梨醬口味,下面嘅忌廉奶凍非常之滑身唔會好甜,所以加埋酸酸甜甜嘅士多啤梨醬啱啱好!

心太軟配Movenpick雪糕🍦
本身冇為意係咩雪糕,一食落口覺得好滑身又有真雲呢拿籽,再睇返Menu先知道原來係用咗movenpick嘅雪糕! 心太軟雖然我哋係最後食,但係切開都仲係流心朱古力熔岩,非常有層次嘅口感!朱古力味濃郁得來加埋雪糕唔會太甜,我建議第一個就食佢雪糕先唔會融!

嘢飲有春日限定既嘅凍蝶豆花蜂蜜青檸,感覺都好吸引,不過我覺得呢一間當然要飲佢嘅人咖啡!同埋佢成間餐廳嘅氛圍都好藝術phone有好多唔同嘅話同埋display可以參觀,野食唔錯,坐得多好舒服嘅卡位,推薦!
  • 藝術打印咖啡