2013-02-01
呢日我同一班朋友去左意粉屋食晚飯. 一早想要食佢今年既芝士火鍋, 但要等到依家先有機會.我地等左半個鍾, 終於坐低. 一早睇中左兩個甜品, 一個芝士火鍋加兩個甜品, 份量剛剛好芝士火鍋其實幾多野食, 有cold cuts, 亦有海鮮同菜. 但係睇相都見得到得好少芝士, 點夠點咁多野食呀不過都唔理, 食住先. 芝士火鍋濃度夠, 而且都幾快滾. 我地即刻試下用菜點啦, 希望可以試到最真實既味道! 結果: 鹹!!係好鹹呀 試多幾樣都係太鹹. 呢個芝士火鍋底真係十分失準...食食下我地問waiter加dd芝士, 但要收$50! 俾錢我都明, 低你本身得咁少芝士, 試問有邊個唔使加? 咁同明搶其實無咩分別.咁鹹既芝士當然好頂肚. 我地食完火鍋已經覺飽, 不過既然叫左甜品, 當然要試埋佢!banana crumble幾好食. 外層夠脆, 內層夠熱.香蕉味亦濃郁, 配合埋ice cream有幸福既滋味朱古力pancake都食到誠意, pancake剛剛煎起, 煎得薄薄但好香甜. 裡面有朱古力漿, 同vanila ice cream都好襯.成餐飯最好都係甜品, 個芝士火鍋無論味道同份量都有待改善!
一早想要食佢今年既芝士火鍋, 但要等到依家先有機會.
我地等左半個鍾, 終於坐低. 一早睇中左兩個甜品, 一個芝士火鍋加兩個甜品, 份量剛剛好 芝士 火鍋其實幾多野食, 有cold cuts, 亦有海鮮同菜. 但係睇相都見得到得好少芝士, 點夠點咁多野食呀
咁鹹既芝士當然好頂肚. 我地食完火鍋已經覺飽, 不過既然叫左甜品, 當然要試埋佢! banana crumble幾好食. 外層夠脆, 內層夠熱.
香蕉味亦濃郁, 配合埋ice cream有幸福既滋味 朱古力pancake都食到誠意, pancake剛剛煎起, 煎得薄薄但好香甜.
成餐飯最好都係甜品, 個芝士火鍋無論味道同份量都有待改善!