2013-02-01 106 瀏覽
呢日我同一班朋友去左意粉屋食晚飯. 一早想要食佢今年既芝士火鍋, 但要等到依家先有機會.我地等左半個鍾, 終於坐低. 一早睇中左兩個甜品, 一個芝士火鍋加兩個甜品, 份量剛剛好芝士火鍋其實幾多野食, 有cold cuts, 亦有海鮮同菜. 但係睇相都見得到得好少芝士, 點夠點咁多野食呀不過都唔理, 食住先. 芝士火鍋濃度夠, 而且都幾快滾. 我地即刻試下用菜點啦, 希望可以試到最真實既味道! 結果: 鹹!!係好鹹呀 試多幾樣都係太鹹. 呢個芝士火鍋底真係十分失準...食食下我地問waiter加dd芝士, 但要收$50! 俾錢我都明, 低你本身得咁少芝士, 試問有邊個唔使加? 咁同明搶其實無咩分別.咁鹹既芝士當然好頂肚. 我地食完火鍋已經覺飽, 不過既然叫左甜品, 當然要試埋佢!banana crumble幾好食. 外層夠脆, 內層夠熱.香蕉味亦濃郁, 配合埋ice cream有幸福既滋味朱古力pancake都食到誠意, pancake剛剛煎起, 煎得薄薄但好香甜. 裡面有朱古力漿, 同vanila ice cream都好襯.成餐飯最好都係甜品, 個芝士火鍋無論味道同份量都有待改善!
呢日我同一班朋友去左意粉屋食晚飯.
一早想要食佢今年既芝士火鍋, 但要等到依家先有機會.

係好鹹呀
試多幾樣都係太鹹. 呢個芝士火鍋底真係十分失準...

香蕉味亦濃郁, 配合埋ice cream有幸福既滋味

成餐飯最好都係甜品, 個芝士火鍋無論味道同份量都有待改善!
2013-01-10
30 分鐘 (堂食)