2020-07-20
前排俾超多人燒到!終於一試呢間位於黃埔既Sweet Craft小店主打自家製無添加甜品及飲品 除左招牌粉雪冰同軟雪糕 仲有供應鮮奶茶、沙冰奶、氣冰茶店面比想像中大 裝潢簡約明亮 有唔少座位 環境寛敞舒適 幾適合同朋友吹下水▪️胡麻雪花 $32芝麻事先炒製 入口黑芝麻味超級香濃 食落真係好似食緊芝麻糊 雪糕帶沙沙地嘅口感 亦帶小小鹹味 口感介乎雪糕與雪葩之間底下有粒粒脆米 令口感更加豐富唔好睇佢少少一杯 雖則甜度較低 但係雪糕實在太thick太足料 食到最尾真係會覺得好膩同好飽 芝麻控表示好滿足▪️焦糖海鹽粉雪冰 $50粉雪冰有驚喜 超多層次!面頭既cream cheese十足平時既奶蓋 creamy得黎 帶鹹香富奶味中間既刨冰口感細膩 綿密得黎 唔會好重冰感 帶鹹香 奶味相對較低 算係中和返小小cream cheese既甜膩感 最底仲舖有布甸 質地綿密 好重蛋味!最上層既焦糖脆脆好脆身 焦糖爆谷吸晒雪糕汁 都唔會變得好淋好難咬意外地 同朋友一致認為 粉雪冰比胡麻雪花輕盈 層次仲豐富啲無咁單調整體而言 甜品足料大份 質素極高 性價比好高 強烈建議 大家食飽之後最好開心sh
▪️胡麻雪花 $32
底下有粒粒脆米 令口感更加豐富
▪️焦糖海鹽粉雪冰 $50
粉雪冰有驚喜 超多層次!
最底仲舖有布甸 質地綿密 好重蛋味!
整體而言 甜品足料大份 質素極高 性價比好高 強烈建議 大家食飽之後最好開心share 唔好一人一杯