2024-04-05 150 瀏覽
復活4日長假後返工,當然要食餐好叉一叉電!與同事到花墟附近覓食,平時好少行到咁入,發現呢間cafe,淺綠色門面加店內簡約白牆木系裝潢,感覺悠閒,雖然餐廳不算大,但座位夠闊落,坐得舒服。平日Menu有Lunch Set,都有8款選擇而且配搭唔hea,連西京燒比目魚都有!套餐包沙律/餐湯、飲品;另外加$38追加是日蛋糕/炸雞粒小食。沙律菜夠新鮮,蕃茄湯淡淡香草味,微酸開胃。蔥油青醬烤雞意粉 $108蔥油配青醬帶點fushion,蔥油味頗突出,但不太食得出傳統的青醬味,雞肉肉質嫩滑,不似烤雞較似慢煮白烚。跟餐Iced Latte +$3,味道偏 nutty,夠晒大杯。咖啡燒汁烤豬仔髀 $138見到menu寫咖啡燒汁已經好想試,食落亦有驚喜,豬仔髀啖啖肉好juicy,外皮帶點咖啡香,微苦卻甘香惹味。蜜糖芥末炸雞粒 跟餐+$38以為追加小食得兩三件,點知份量超多,好抵食,雞肉炸完都仲好嫩,配埋蜜糖芥末 食唔停口!Carrot cake 跟餐+$38是日甜品係carrot cake,有兩層cream cheese,少少肉桂味,唔算好甜。呢款係有nuts嘅carrot cake,喺鬆軟蛋糕加入脆脆嘅
沙律菜夠新鮮,蕃茄湯淡淡香草味,微酸開胃。
蔥油青醬烤雞意粉 $108
咖啡燒汁烤豬仔髀 $138
蜜糖芥末炸雞粒 跟餐+$38
Carrot cake 跟餐+$38
是日甜品係carrot cake,有兩層cream cheese,少少肉桂味,唔算好甜。呢款係有nuts嘅carrot cake,喺鬆軟蛋糕加入脆脆嘅口感,不錯。
Strawberry Yakult 跟餐特飲+$12
紫色以為係jelly原來係冰,呢杯伕食打卡一流,仲有公仔小擺設,放喺食物旁邊影相好可愛!