2023-12-19
餓居日式居酒屋,設有榻榻米座席、櫻花樹、燈籠牆等日式打卡佈置,猶如置身於日本一樣,啱晒我帶住小朋友嚟。🍴小朋友勁鍾意食甜薯薯條,炸到外脆內軟,輕微酥炸,香甜美味,好啱細路仔食。🍴另外,海苔魷魚鬚呈金黃色,食到停唔到口,配合清酒 一流.,香噴噴,脆卜卜,啱晒同小朋友齊齊食。🍴燒魚干,肯定係我嘅至愛,口感煙韌,咬落鮮甜,越食越香。🍴燒雞軟骨、雞皮串同雞腎串,質韌脆嫩,食落好有口感,仲好軟熟。🍴食咗咁多肉類, 食返燒秋葵,估唔到好有驚喜,秋葵先甜,好健康。🍴最後,小朋友選了個湯鳥冬,湯底好有日本風味,烏冬彈性強,口感有嚼勁,口感柔滑。
🍴燒魚干,肯定係我嘅至愛,口感煙韌,咬落鮮甜,越食越香。
題外話/補充資料:
🍴燒魚干,肯定係我嘅至愛,口感煙韌,咬落鮮甜,越食越香。