2024-11-12
今次終於同朋友一齊食到呢間人氣超高嘅雞駅花膠雞米線專門店喇!因為每次係駱駝漆經過,都見到好多人排隊!今次我哋有幸地排咗一陣間,就入到去啦!佢哋湯底每日新鮮熬製,而且價格親民!仲有多款湯底選擇,招牌花膠雞、胡椒豬肚湯、蕃茄湯、藥膳湯等。我哋今次點咗姬松茸竹笙花膠雞米線、招牌花膠雞上海麵、凍檸檬薏米水、熱柚子蜜,養生之選!!! 姬松茸竹笙花膠雞米線米線麵質有咬口,姬松茸、竹笙同花膠,至上食材。竹笙大大件,夠爽口;雞肉夠嫩滑;姬松茸菇味香濃,令到湯底更香。花膠膠質豐富,色澤金黃通透!招牌花膠雞上海麵加錢+$5轉咗上海麵,最驚喜係麵條仲係每日新鮮製作,吃入口非常有口感!雞湯奶白色,清香不油膩,啖啖雞肉非常好嫩滑,好夠味!飲品凍檸檬薏米水、熱柚子蜜,兩杯飲品都好足料,凍檸檬薏米水味道微酸解渴,而熱柚子蜜裡面落咗好多柚子蜜,香甜又潤喉。
姬松茸竹笙花膠雞米線
招牌花膠雞上海麵