二訪蘇豪區呢間法國餐館,記得上次嚟氣氛真係幾唔錯,見佢依家轉左新menu就同朋友再嚟😚餐廳有兩層高,下層係酒吧為主,上層有梳化位置,可以舒適地同朋友小酌一番✨🥂餐廳入夜後燈光昏暗,更有情調🩷🌟牛肉他他配手工薯片 $218生牛肉味道好鮮,上面仲有生蛋黃🥰拮穿蛋黃超治癒!😈撈勻之後仲有香濃嘅蛋味🫶🏻欣賞佢嘅手工薯片有厚度得嚟幾香脆,配埋他他食又幾夾😋🌟煎法國鴨胸配烤迷你蘿蔔.車厘子醬 $238鴨胸外皮煎到金黃色,配上車厘子醬味道酸酸甜甜好清新,不過肉質就偏老了一點😳🌟煎原條多寶魚配檸檬牛油汁 $380幾有驚喜嘅一道菜!多寶魚大大條,上枱後店員會親自嚟幫手拆骨,仲會還原返魚嘅原形🤣服務一百分😍💯魚皮煎到香口,魚肉好嫩滑!配上檸檬牛油汁同其他香料食落反而有fusion嘅感覺!🌟開心果醬班戟配雲呢拿雪糕💚 $145開心果迷一定要叫啦🥰班戟勁大份,而且好厚身,並唔係超級空氣感嗰種~不過口感係好鬆軟,而且蛋香味好重!上面有一層好濃嘅開心果醬,配雲呢拿雪糕係冰火交融嘅感覺😚🌟Oolong-Chi $95另外叫咗兩杯cocktail✨呢杯用荔枝烏龍茶vodka做基底,再配上蔓越莓汁,味道重莓味又唔會好藥

🌟牛肉他他配手工薯片 $218

🌟煎法國鴨胸配烤迷你蘿蔔.車厘子醬 $238

🌟煎原條多寶魚配檸檬牛油汁 $380

🌟開心果醬班戟配雲呢拿雪糕💚 $145

🌟Oolong-Chi $95
另外叫咗兩杯cocktail✨呢杯用荔枝烏龍茶vodka做基底,再配上蔓越莓汁,味道重莓味又唔會好藥水🥰幾好飲!

🌟The Hidden Coconut $95
我比較鍾意呢杯💛用燒酒同百利口酒做底,加入柚子同椰子水,飲落清新得嚟仲有淡淡紫蘇葉味🤤