2019-11-21 78 瀏覽
中環蘇豪荷李活道最近新開左間「The ThirtySix」,係一間由男神吳彥祖開設的酒吧餐廳,店內以歐洲豪華列車車廂為裝修靈感,感覺型格有品味午飯時間來到有招牌午餐,有五款不同選擇。由即日起至12月7號,星期一至五 2pm-3pm,Set Lunch都會有八五折日式火辣雞肉丸串味飯配日本流心蛋雞肉丸串有兩串,外表沾上左辣粉,帶有微微香辣,口感嫩滑,雞肉味好濃郁呢!日本糖心蛋呈鮮橙色,流心效果佳,蛋味香濃。兩個飯團🍙配上日式飯素後倍添滋味~旁邊仲有自家製越式醃菜及脆紫菜,夾埋日本米飯一齊食用就更美味嚕燒日式流心芝士年糕午餐可以另外追加小食,揀左呢個價值$28的燒芝士年糕,絕對要趁熱食!搽左少少醬油去燒香,入口好軟糯,帶有米香,夾心有流心芝士,但芝士味略淡,整體不錯

日式火辣雞肉丸串味飯配日本流心蛋

日本糖心蛋呈鮮橙色,流心效果佳,蛋味香濃

燒日式流心芝士年糕