2021-11-25
2096 瀏覽
韓燒嚟啦💃🏻喺尖沙咀最出名嘅韓菜街裏面挑選左一間韓國餐廳gathering😍勁耐冇試過一嚿一嚿肉咁放落口度😌食韓燒真心要多人食先得,因為去到嘅時候你會樣樣都想食😂😂今次叫大部份都係肉類嚟🥩首先講吓塊牛排🥩先,佢脂肪分布得好平均,燒落去嘅時候最好五成熟,啱啱好,口感一流,唔會覺得好老👍🏻👍🏻至於五花肉🥩方面,我覺得有啲偏乾身,有啲韌,因為燒嘅時候務求一定要全熟,所以其實唔係好關燒嘅問題,主要係佢本身嗰個肉質麻麻🤔蒲燒鰻魚🐟方面我覺得稍為有啲失望,可能當咗佢係日本鰻魚,或者係我唔係好識欣賞韓式燒烤嘅鰻魚,首先佢係冇咩味,燒完之後更加乾身,食落去有一種苦澀味,可能鰻魚唔同嘅部位會有所唔同,導致口感同味道都唔同,但我個人不會再叫🦀到咗重頭戲醬油蟹,因為阿姐我真係好鍾意食醬油蟹,之前食過一次之後愛上左🤤🤤,今次點都要叫番隻試下,特別係個蟹殼,撈埋啲飯落去一流,唸起都想再食,不過今次呢間佢食落去有啲奇怪,竟然條脷會有一種張住好鞋嘅感覺,我唔識形容,大概類似係咁,同埋佢係辣嘅,因為我第一次接觸醬油蟹佢係膏味濃且不辣的,但唔知點解今次食會成個味唔同晒🧐定係可能呢個先係正宗啲!?🐔人蔘雞湯就OK啦,同出
勁耐冇試過一嚿一嚿肉咁放落口度😌
食韓燒真心要多人食先得,因為去到嘅時候你會樣樣都想食😂😂
今次叫大部份都係肉類嚟🥩
🐔人蔘雞湯就OK啦,同出邊食都冇咩分別嘅,雞湯味濃,不過個份量比起出邊偏細份,四個人食都係每人一碗到
🐷包豬肉,呢個份量其實四個人都未必食得晒,因為你會嗌其他嘢食,佢個份量好大,最尾我哋都係食唔晒,個豬肉其實還可以,不過佢都係偏乾身同埋冇咩味,你可能要真係要包埋啲配料食先OK