2021-09-23 701 瀏覽
因為最近係附近工作關係,所以發現左呢間充滿英國風格的cafe呢度同一般cafe差不多,除左咖啡,都會有一些輕食,如沙律、三文治,蛋糕等而我就黎嘆個下午茶,食件蛋糕沖滿電,再去工作今次試左Original Basque Burnt Cheesecake $45,中文名為巴斯克焦香芝士蛋糕,之前都有係出面試過同類型既蛋糕,但印象一般,因為有啲會整到外面太焦,或者裏面的芝士帶酸,但這個芝士蛋糕卻出乎意料的好食,因為味道像紐約芝士蛋糕,但質感卻更濕潤,更稠密,每一啖到時超濃郁的芝士味,令人食得很滿足,而且表面亦都不會有太焦的感覺,所以這個我覺得值得再次回購的

而我就黎嘆個下午茶,食件蛋糕沖滿電,再去工作

2021-09-15