2023-11-03 169 瀏覽
位於大館樓上嘅一間英倫風格酒吧,舒適嘅氛圍,仲有戶外景可以望到大館內園嘅位置。下午茶我地唔想飲酒,所以就黎試下呢個英倫風格sketch tea box $298/ person當我打開盒子,一陣迷人的香氣撲鼻而來,花香加上淡淡香檳味。盒入面嘅每樣點心都十分吸引。首先,中式點心,精緻嘅外觀,令我忍唔住影多幾張相。接下來,我嘗試了一些精緻嘅撻餡餅,包括左幾款撻餅,酸甜口感同清新風味真係好清爽同滋潤。當然,下午茶唔少得經典嘅英式茶同糖果點心。一杯香濃嘅紅茶,搭配著一塊塊精緻嘅鬆餅同自製果醬,呢個搭配簡直係天衣無縫。套餐仲包飲品同每人一杯cocktail,品想飲酒都可以揀mocktail。Overall黎講,呢個Tea Box真係好出色,每一舊點心甜品都睇得又食得。而且餐廳裝修令我感受到英倫風情嘅獨特魅力,好似置身係英國嘅酒吧入面咁。

當我打開盒子,一陣迷人的香氣撲鼻而來,花香加上淡淡香檳味。