2022-05-24
呢間英倫懷舊風情Cafe,位於上環東街位置都幾隱世,係小巷斜路上。Cafe門口外牆用咗復古紅磚牆設計,入面都有好多打卡位📷而我去果日係星期五晚,都唔算太多人,靜靜地坐得好舒服!𝑭𝒐𝒖𝒓 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 🍔中間有一塊好似飛碟甘嘅Parmesan cheese,鹹鹹地整得好脆香,另外3款半溶流心芝士🧀:mozzarella ,ricotta,cheddar cheese夾住一層厚厚嘅漢堡肉,咬落去簡直滿足左我呢個芝士控!!最特別係佢個飽係提子甜包,有一粒粒既提子乾,而且麵包烘得外脆內軟,好好食😋👍🏽𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑺𝒕𝒚𝒍𝒆 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 🥗鍾意食辣嘅你可以試下,佢嘅泰式dressing辣辣地好開胃,重加咗切咗粒嘅辣椒🌶️配上青瓜,沙律菜,蕃茄仔辣得嚟又好fresh,而且蝦肉都好新鮮彈牙🤤𝑶𝒍𝒅𝒊𝒔𝒉 𝑯𝒐𝒕 𝑾𝒊𝒏𝒈𝒔🐔雖然叫hot wings不過我覺得唔算太辣,味道似buffalo wings 個醬汁同雞翼好夾,旁邊仲有黑醋沙律做配菜😋佢地個Oldish Tiramisu都好出名,不過今次食得太飽無叫到,下次一定會再試!
位置都幾隱世,係小巷斜路上。
Cafe門口外牆用咗復古紅磚牆設計,
入面都有好多打卡位📷
而我去果日係星期五晚,都唔算太多人,靜靜地坐得好舒服!
𝑭𝒐𝒖𝒓 𝑪𝒉𝒆𝒆𝒔𝒆 𝑩𝒖𝒓𝒈𝒆𝒓 🍔
𝑻𝒉𝒂𝒊 𝑺𝒕𝒚𝒍𝒆 𝑷𝒓𝒂𝒘𝒏 𝑺𝒂𝒍𝒂𝒅 🥗