今日呀媽唔煮飯,我地一家四口唸住求其去茶餐廳醫下肚,點知呢度晚餐唔係一般茶餐廳咁簡單,直程好似大時大節成班親戚一齊去酒樓食個啲套餐,但價錢卻好親民,佢地做緊個海鮮三寶優惠,一條海斑都係$88,仲好高水準。我地四個每人叫左一個晚市套餐,可以用優惠價試兩寶。魚蒸得啱啱好,骨位冇唔熟,但好滑。而另一寶我地叫左炒蜆,睇相應該都睇到好大粒,好厚身,冇沙,而豉椒都冇搶左蜆嘅鮮味。可惜如果我有多兩個弟妹,就可以叫埋最後一寶嘅避風塘炒蟹。唔緊要啦,會再黎食再試!講下晚市套餐啦,相比起兩寶就冇乜特別,不過我本身唔係好中意食太鹹太濃味嘅中菜,因為食慣媽咪健康住家飯,而呢度每碟味道恰到好處,又夠鍋氣。唯一美中不足就係碟椒鹽豬扒拼鮮魷,鮮魷炸粉太多。呢度海鮮咁好食,廚師師傅下次唔好咁重手呀。整體黎講,我好欣賞呢度嘅海鮮,其他都超越普通茶餐廳嘅水準。下次可以提議親戚過節黎食,代替平時去個啲酒樓。
我地四個每人叫左一個晚市套餐,可以用優惠價試兩寶。

魚蒸得啱啱好,骨位冇唔熟,但好滑。