2022-05-26
潮仔館🥢位於禮頓道,喺銅鑼灣同跑馬地嘅交界,繁華得黎又帶有一點清靜。雖然係茶餐廳嘅價錢,但係環境乾淨,坐得舒服。今次我哋叫咗一個酸菜牛肉套餐同埋豉椒炒豬肉,跟餐有個飲品同埋湯。雖然望落去係普通份量,但係食落發現個碗就好似無底洞咁,d餸源源不絕,真係好足料🤤🤤🤤豉椒炒豬肉好有鑊氣,襯埋個白飯真係一流,呢度嘅白飯係我鍾意嘅口感,唔會太乾或者太濕,粒粒分明,入口好有層次🥹🥹如果你對白飯有要求嘅話,呢度一定唔會令你失望。酸菜牛肉比起外面嘅餐廳,味道較淡,有少少酸酸辣辣嘅味道,適合唔係好食得辣,但係又想要少少刺激口味嘅朋友仔🫡🫡🫡佢喺酸菜牛肉入面有樓文型薯粉,口感煙韌得來又唔會難咬最緊要嘅係一個字,平!潮仔館 (銅鑼灣)銅鑼灣禮頓道21-23號均峯商業大廈地下C號舖
潮仔館 (銅鑼灣)
銅鑼灣禮頓道21-23號均峯商業大廈地下C號舖