2022-11-05
今日無乜野做,同女朋友行下荃新天地,有條窄巷仔平時無乜點留意,原來入面隱藏左間咁靚又性價比高既西餐廳就係呢間The BASE nature啦,路過見到都覺得好吸引menu主打西餐,價錢唔算好貴見到有本土手工啤飲,一於就支持下意外地有驚喜既係啤酒杯有雪凍左先比客人,飲既時候唔單止啤酒keep到冰冷,隻杯拎上手有凍感都好緊要女朋友飲桂花茶,成壺上,好靚又打卡able雞胸沙律,好有心機,終於唔係沙律菜加黑醋咁無誠意,呢到又有牛油果,又有酸種麵包,又有藜麥,淨係望上去都覺得好靚,味道仲要唔差味噌燒三文魚,同樣勁細心擺盤,三文魚上面個汁甜甜地勁好味,完完全全可以吊出三文魚本身啲魚香,我同女朋友都爭住食烤豬鞍配芥末子汁,豬鞍好細心已經幫手切好左,肉質勁軟身,咬落啲肉汁流晒出黎,而家諗返起都流晒口水,一流
menu主打西餐,價錢唔算好貴
女朋友飲桂花茶,成壺上,好靚又打卡able