2018-09-16 1025 瀏覽
荃灣美食多,都好多人知,但原來係呢個旺區有一間隱世小店,只做地道的印尼食物,朋友介紹當然去試下啦。一入到去見到全部都係印尼人,都知道呢度食物的味道一定可以填補到佢地思鄉的心情。入到去好好有中文餐牌,店主亦好有耐性用中文介紹推介美食。我就叫左呢個燒醬雞飯,大大隻雞脾即叫即燒,燒到全熟時係皮脆肉嫩,再加上秘製的燒醬,味道有D似咖哩再加上花生牆,非常非常惹味。食晒D飯個D燒醬汁仲有D係度,差D想叫多個薄餅撈汁食呀。另一個沙爹串真係必食之作,我就叫左雞,豬同羊,點解係必食,因為好食在兩個地方。。。即叫即燒,燒出黎真係有焦香味,熱辣辣非常好食。食得出肉的鮮味而唔係平時出去食好容易食到的鬆肉過的味道,特別推介羊肉串,蘇蘇地加上燒到焦脆的羊膏令人食唔停口呀。真係非常好食,三兩下就食晒半打串燒啦。店內仲有好多平時少見到的主菜同小食,我會努力D黎緊食晒佢地呀
燒醬雞飯

沙爹串

即叫即燒,燒出黎真係有焦香味,熱辣辣非常好食。
,三兩下就食晒半打串燒啦。

2018-08-26
5 分鐘 (堂食)
燒醬雞飯
沙爹串