今日係第一日"疫苗通行證"實施的日子,lunch出去睇下,果然條街無咩人,所有食店都靜過鬼。 趁佢第一日,去外面食嘢試下,去銘陽係因為之前食過覺得好味,加上依家情況,更加要支持。銘陽搬左後第2次來食,因為"通行證"關係,入去"do"完需要再比店員"do"多次,講真好煩,睇住隔離枱搞左好耐,睇得出無論店員定食客都好無奈。好似我咁懶唔想扲點配搭,可以直接叫餐。其實可以叫飯,但我暫時見都係叫粉麵多。H2 腩肉,牛柏葉,雞尖,芝士腸,蘿蔔,豬皮($53)記得加腩汁!睇相都feel到湯底係重點!就咁睇落去,其實係有D油的,但好濃好好味!豬皮淋身,雞尖好惹味,芝士腸正常。H5 魷魚,雞尖,豬紅,紅腸,餃子,時菜($53)車仔麵一定要叫魷魚!!銘陽的魷魚好入味,毎次必叫,紅腸都算大片,餃子就一般。叫餐包一杯飲品,試了台式奶茶,感覺都係叫珍珠奶茶或其他特式飲品會好味D。

H2 腩肉,牛柏葉,雞尖,芝士腸,蘿蔔,豬皮($53)
H2 腩肉,牛柏葉,雞尖,芝士腸,蘿蔔,豬皮

H5 魷魚,雞尖,豬紅,紅腸,餃子,時菜($53)
H5 魷魚,雞尖,豬紅,紅腸,餃子,時菜

台式奶茶