2020-06-03
最近香港人都好壓抑 好多不愉快嘅野發生偶爾都需要好好放鬆下 食餐好 飲杯酒舒緩下今日係荃灣搵到一個好地方 酒吧暗暗的燈光配上一個個小蠟燭 氣氛都幾浪漫值得一提既係 餐廳嘅音樂都好岩聽 合適一啲年輕人我哋叫咗兩杯cocktail 分別係Dancing Grape同埋孟婆湯可以見到Bar tender好用心調酒Dancing Grape日式cocktail 以巨峰提子為主題 唔係傳統用玻璃杯上 茶壺同小茶杯配合返日式主題配上Gin酒 好易入口又唔會太甜 孟婆湯雖然個名有小小唔吉利 但見佢係餐廳招牌飲品 決定一試入口感覺有啲甜甜酸酸 有時會感到有啲苦嘅味道,感覺好新穎特別我諗就係因為佢既味道好似我地人生咁 所以先有呢個名前菜方面我哋又叫咗香煎三文魚配芒果莎莎同沙嗲串燒三文魚油煎得好香口同埋配一啲少少酸酸甜甜嘅芒果令到人胃口大開沙嗲有豬牛雞 一份有八串,配合自製嘅沙嗲汁真係好美味主食有肉醬意粉 芝士味超級濃 每一條意粉都比芝士包裹住 另外仲有濃郁既牛味 好有誠意 好正紙包香茅焗鱸魚紙包魚份量非常大 一剪開包裝嘅時候好香, 入面既香料都好足料 配上爐魚 胃口大開今日真係飲飽食醉 荃灣好少可以搵到
偶爾都需要好好放鬆下 食餐好 飲杯酒舒緩下
今日係荃灣搵到一個好地方
酒吧暗暗的燈光配上一個個小蠟燭 氣氛都幾浪漫
值得一提既係 餐廳嘅音樂都好岩聽 合適一啲年輕人
可以見到Bar tender好用心調酒
Dancing Grape
配上Gin酒 好易入口又唔會太甜
孟婆湯 雖然個名有小小唔吉利 但見佢係餐廳招牌飲品 決定一試
我諗就係因為佢既味道好似我地人生咁 所以先有呢個名
前菜方面我哋又叫咗香煎三文魚配芒果莎莎同沙嗲串燒
沙嗲有豬牛雞 一份有八串,配合自製嘅沙嗲汁真係好美味
主食有肉醬意粉
紙包香茅焗鱸魚
今日真係飲飽食醉 荃灣好少可以搵到呢D咁高質既地方 值得黎試下