2021-03-31
今日同另一半來到荃灣食嘢, 去咗一間地點方便 , 而又很有情調嘅小木屋餐廳, 拍下拖談下心, 感覺很浪漫, 而且店員態度很友善, 服務態度很良好 不過重點都係食物方面 燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵原隻波士頓龍蝦大大隻 , 啖啖肉, 新鮮得來肉質彈牙 ,原隻燒, 香烤味十足, 而且龍蝦頭還有很多蝦膏 , 好似飲緊特濃龍蝦湯咁 ,配上果仁香茅茄用天使麵, 十分滿足龍蝦肉只需用一隻叉就可以起出嚟 ,對於我鍾意食海鮮, 又唔想剝蝦殼, 食得很方便, 而且食得很有儀態 香煎鵝肝配蘋果蓉香煎咗嘅鵝肝外脆內軟, 鵝肝油嘅香味齒頰留香, 配上清甜嘅蘋果蓉, 令入口嘅鵝肝唔會覺得太肥膩, 亦都豐富口感 生蠔生蠔好肥美, 好creamy, 有淡淡海水味, 而且仲有檸檬汁茄汁同埋醋汁, 更能生蠔嘅鮮甜味帶出 帝王蟹餅配蛋黃芥末醬一上枱已經很吸睛, 蟹餅配上精美嘅伴碟, 以黑色石塊碟送上, 未放入口已經很開胃, 一絲絲嘅帝王蟹柳組成一個蟹餅, 入口啖啖都係蟹肉, 真材實料, 蟹餅外層鬆脆, 內裏軟綿綿嘅蟹肉絲, 濃郁嘅蟹肉味齒頰留香
不過重點都係食物方面
燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵