2019-10-10 64 瀏覽
呢日經過荃灣見到有間冰室用蕃茄湯嚟做主題, 由於個仔鍾意食蕃茄湯既關係, 所以我就走去睇下, 門口見佢嘅招牌推介仲有瑞士雞翼, 同埋厚切牛乳炒蛋三文治, 由於我哋早去,大概六點左右去到所以唔使排隊。特色蕃茄濃湯螺絲粉配牛乳炒蛋套餐跟咗德國腸同埋瑞士雞髀, 瑞士雞髀好入味, 雞髀嘅肉質幼嫩滑, 保持到肉汁。 肉腸有四款, 由芝士腸 ,早餐腸 ,辣嘅珍寶腸同埋唔辣嘅珍寶腸, 到個蕃茄湯螺絲粉, 蕃茄湯底夠香濃, 似係自己用蕃茄餚湯。吉列豬扒配厚切牛乳炒蛋三文治套餐跟咗個薯仔沙律, 個厚切牛乳三文治幾揼本 我諗呢度大概有三隻蛋左右, 蛋味幾香, 加咗牛乳有少少creamy嘅感覺, 吉列豬扒炸得夠脆身, 夠入味,唔會好乾。 吉列豬扒飯同另外個餐都一樣塊豬扒都係炸得夠脆身, 豬扒都幾大塊差唔多有成半隻碟咁大。麻辣脆雞粒雞粒炸得都幾脆, 以炸嘅小食嚟講呢隻雞粒嘅麻辣味都算幾出。

特色蕃茄濃湯螺絲粉配牛乳炒蛋

吉列豬扒配厚切牛乳炒蛋三文治

吉列豬扒飯

麻辣脆雞粒

雞粒炸得都幾脆, 以炸嘅小食嚟講呢隻雞粒嘅麻辣味都算幾出。

• 麻辣脆雞粒
  • 瑞士雞脾