餐廳: 沙嗲王 (卓明大廈)
資訊:
條款及細則:

詳情可瀏覽:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

2018-08-27 102 瀏覽
白咖哩豬扒繼續係冇得輸同朋友兩個人經過荃灣見到沙嗲王,突然又心思思想食白咖哩豬扒飯,於是決定上去醫肚。呢排餐廳做緊新世紀福音戰士嘅布置,牆身有好多呢套卡通主角嘅畫,又有人咁高嘅紙牌,感覺都幾得意,好似去左啲動漫Café咁,不過我就唔係好識,只係識凌波麗。講番食咩,今次簡簡單單叫左白咖哩豬扒飯同埋溫泉蛋肉醬飯,啖啖肉唔使lur骨,白咖哩豬扒飯真係冇得輸,全香港其他地方都冇得比,豬扒有3塊,塊塊都夠大,d汁好香好夠味,齋係汁撈飯都好好味,d飯次次都唔夠食,平均每個月都要食一次,次次都唔厭嘅!至於溫泉蛋肉醬飯就正正常常,都幾香,但下次可以試下其他飯款。飲品就冇特別加錢,飲番好普通嘅熱奶茶同荔枝綠茶,有人話d荔枝綠茶同水蜜桃綠茶宏太甜,但我就覺得幾好,仲有啲啫哩可以咬下。埋單一個50幾蚊一個40幾蚊,加埋都係大約100蚊,用返上次送嘅現金卷,都ok抵,今次呢幾蚊現金卷都要儲住,下個月又黎食過先。
白咖哩豬扒繼續係冇得輸