2024-12-09 0 瀏覽
夜燒站係荃灣少數開到凌晨12點嘅串燒小店,啱晒我哋呢啲夜鬼燒燒賣、燒花枝丸、燒四季豆、惹味蒜芯、芝士翠玉瓜、日式燒豆腐 - 蔬菜同豆腐保持到濕潤,食得出師傅嘅用心;小食同翠肉瓜有燒烤嘅感覺炸雞皮餃子、鹽燒五花腩、鹽燒豬頸肉、鹽燒手羽、燒白鱔 - 食材質素高,簡單鹽燒調味已經好好食;雞皮餃子煙韌有咬口汁燒大蔥、月見免治雞肉軟骨棒 - 免治雞肉軟骨口感好好,月見汁加甜豉油好開胃汁燒牛舌尖、蒜蔥封門柳 - 肉質軟腍,口感一媽絲,調味龍而不利,口感味道都有層次明太子燒飯團、燒雞腎、燒雞芯、燒雞肝 - 飯團外層脆卜卜;內臟都處理得好好原條肉碎茄子 - 其他地方未見過嘅菜式,用肉碎燒茄子有魚香茄子煲嘅感覺,幾特別清酒煮蜆 - 清酒味好濃,加埋海鮮嘅甜味,湯底好好飲,蜆又新鮮又大隻,亦處理得好乾淨焦糖菠蘿、焦糖芝士蛋糕 - 面頭一層焦糖脆卜卜,食埋甜甜酸酸嘅甜品好圓滿薑蜜樂、大話七 - 薑、蜜同梅味都好濃,食串燒飲有汽飲品好舒暢夜燒站好貼心,聖誕期間客人可以抽扭蛋,裡面有唔同嘅小禮物,好有心思小店裝修佈置走日系風格,令人有種置身日本嘅感覺,服務親切殷勤,性價比高,晚飯定宵夜都一流
夜燒站係荃灣少數開到凌晨12點嘅串燒小店,啱晒我哋呢啲夜鬼