2021-05-10 93 瀏覽
唔係朋友介紹都唔知荃灣有間咁既居酒店,成日經過依頭都發現唔到佢既存在😂因為門口係喺個凹位入邊所以唔顯眼 隔離又有其他餐廳遮住左😂朋友話價錢 環境 衛生 味道 服務都OK 就去試下🍻餐廳門口好mini,好似一間屋仔咁,我去食個日係平日,本身預約左8:00,7:30去到咁岩有枱客人埋單,店員都好好比我哋照入座,店員都好有禮貌服務態度都不錯👍🏻環境方面,居酒屋裝修充滿日本風格,周圍都係日式既裝飾,牆上面擺放咗好多日本酒、日本魚旗、日式海報掛飾,仲有大大件和服,同埋唔知係咪撞正櫻花佢,餐廳入邊嘅佈置都充滿着櫻花,仲有顆好大既櫻花樹,感覺更似親臨日本🇯🇵味道方面,都係唔錯👍🏻下面逐一介紹啦🥗皇帝蟹肉蟹籽沙律 $68蟹肉蟹籽都好足料 但略佢唔係太夠味 扣左少少分🍗炸雞軟骨 $58好搞笑 佢個味道同口感都好似食緊某快餐 脆x雞翼雞軟骨個part 都係差在唔太夠味道 但其實都好夠脆既 加返多少少鹽更加好食啦😋🐡 燒雞泡魚乾 $68無咩特別 普通現成貨 同平時日本餐廳係開一樣鐘意食雞泡魚乾既我次次食日本野都必點 不過依間份量偏少🦀軟殼蟹手卷 $48雖然好足料 都幾大舊 仲有舊牛油果加料添 但依個就唔太推

味道方面,都係唔錯👍🏻下面逐一介紹啦

🥗皇帝蟹肉蟹籽沙律 $68
蟹肉蟹籽都好足料 但略佢唔係太夠味 扣左少少分

🍗炸雞軟骨 $58

🐡 燒雞泡魚乾 $68
無咩特別 普通現成貨 同平時日本餐廳係開一樣
鐘意食雞泡魚乾既我次次食日本野都必點 不過依間份量偏少

🦀軟殼蟹手卷 $48
雖然好足料 都幾大舊 仲有舊牛油果加料添 但依個就唔太推薦啦 軟殼蟹唔夠脆 炸粉太厚 比起平時食既軟殼手卷我覺得麻麻嘛

🍣

單點左6款壽司
每款兩舊 價錢合理 壽司size都大舊
佢啲飯整得都好食 粒粒都好煙韌 彈牙👍🏻👍🏻

🥚明太子玉子燒 $88
依個幾推介 好足料 甜甜地既玉子燒 配餡料鹹鹹地既明太子醬 好大份 超級飽肚👍🏻
下次黎會試鰻魚玉子燒😋