2022-08-10
如心開左間好high class嘅日本野🇯🇵而最近又想同男朋友慶祝下,所以就book左呢間食晚飯❤️一入樓面,感覺好寬敞好乾淨,入面仲有一部好有特色嘅清酒販賣機!聽店員講有分4大類嘅清酒,喺order成支之前可以先試下一杯仔,睇下自己鐘唔鐘意😍我哋點左set B,有刺身、天婦羅同埋啲主食。帆立貝蟹籽沙津 — 配搭左青瓜、火箭菜、蕃茄仔呢啲蔬菜,帆立貝夠鮮甜,再淋上柚子汁,酸酸甜甜好開胃😆刺身5點 — 每件都望落好有光澤,食落唔腥之餘,仲有陣陣嘅魚油香🦪最欣賞係隻生蠔,雖然唔稱得上好肥美,但有濃郁嘅蠔味😍極上雜錦天婦羅 — 有蝦、魷魚、蓮藕等等,粉漿夠薄,而且係即叫即炸,夠哂新鮮😋鰻魚炒飯 — 每一粒飯都沾上濃厚嘅鰻魚汁,鰻魚亦好肥美,食落每一啖都好滿足🥰日式香辣蕃茄虎蝦意粉 — 隻蝦係新鮮蝦,所以食落好有口感夠哂彈,而且好有蕃茄嘅香味~但辣度方面就有啲重手🥵(不過可能我唔係點食到辣🤣)最後食埋個焙茶雪糕,呢幾日咁熱,食完透心涼😘
我哋點左set B,有刺身、天婦羅同埋啲主食。
最後食埋個焙茶雪糕,呢幾日咁熱,食完透心涼😘