2018-04-07 203 瀏覽
舖頭開張前已經有留意呢間餐廳,身為荃灣人都知o個個位置既食肆唔易做,但每次行過呢間舖都見到爆場甚至有人等位,想必食物質素應該唔錯,當然要抽時間試試啦。一行二人入到店舖望餐牌都有唔少選擇舖頭雖小但已經坐滿哂人,好彩咁岩位唔使等,Yeah! 望下牆邊,呢度既招牌菜應該係丼飯同拉麵。我簡左極上魚生丼($148)而朋友就簡左北海丼($128),等左5分鐘到就送到檯上,都好快手。極上魚生丼($148)第一眼既感覺係賣相吸引,位量極多,兩個女仔都夠食!呢個丼飯有齊牡丹蝦、三文魚、海膽、帶子、油魽魚,全部都厚切又新鮮,小編特別鐘意海膽,味道唔腥,鮮甜味濃,下次一定要試下舖滿海膽既四重爆丼先得。隨餐仲附送大大碗麵豉湯,呢個餐性價比超高,值得一試!北海丼($128)友人的北海丼則包括吞拿魚、吞拿魚蓉、帶子、油魽魚以及三文魚,魚蓉打得好幼滑,黏黏滑滑,再夾著青蔥絲,有著淡淡既草青味,好好味,其他刺身同樣油脂甘甜,入口即化,跟餐送可樂,食完超飽超滿足。埋單加一每人都係百五蚊,好味又夠飽,地點都方便,好開心荃灣有間咁高質既丼飯小店,真心值得推介!
舖頭開張前已經有留意呢間餐廳,

一行二人入到店舖望餐牌都有唔少選擇

極上魚生丼($148)

北海丼($128)