2024-12-09 338 瀏覽
荃灣友出街食的確係幾多選擇嘅,不過要揾高質嘅燒肉似乎又少啲,呢間已經嚟過幾次,質素都Keep到咁高.....🌟安平燒肉🌟荃灣分店我地5點半入座,7點半離座有優惠()最豪$418嘅“M5和牛吃到飽餐”120分鐘只需要付$358,真係抵食餐廳幾濶落,裝潢具台式風格🔸️枱面有幾款醬汁及秘製醬料推介招牌黃金醬新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬帶有蔬菜的甜味🔸️有即棄圍巾供應場內有多款蔬菜,熱飲,罐裝飲品多款自家調製無糖花茶及櫻花蝦拌飯任食我最欣賞無糖花茶大大杯的花茶夠香夠凍又解渴..場內推介安平櫻花蝦飯有櫻花蝦、香蔥、海苔及多款秘製醬汁及滷水汁,每款配料嘅份量按個人口味添加,我就所有材料都加少少,味道都幾夾櫻花蝦飯位置嘅醬汁區都幾多選擇五味醬,經典台式醬汁,椒麻口水醬、薑味可樂醬、香水檸檬汁、安平辣椒醬、手切蒜片等..🐂M5和牛套餐🐂多達104款美食🫎我地主打點牛肉每位送2件牛舌芯另任點澳洲M5和牛、安格斯牛小排、黑椒洋蔥牛舌,澳洲和牛肩胛肉,SRF極黑一口牛,三角牛肩肉,山椒牛柳丁,蘭王蛋月見牛,超長超冧身嘅威士忌醬烤鳳梨內柳群.....所有牛嘅色澤,肉質及牛味一流 !.也有豬及雞類嘅肉任食..🐟海鮮類烤魚

🌟安平燒肉🌟荃灣分店

只需要付$358,真係抵食

餐廳幾濶落,裝潢具台式風格
🔸️枱面有幾款醬汁及秘製醬料
推介招牌黃金醬
新鮮蔬菜汁配上台灣麻醬
帶有蔬菜的甜味
🔸️有即棄圍巾供應

場內有多款蔬菜,熱飲,罐裝飲品
多款自家調製無糖花茶及櫻花蝦拌飯任食

🫎我地主打點牛肉

每位送2件牛舌芯
也有豬及雞類嘅肉任食
🐟海鮮類
烤魚乾也不錯,烤完點沙律醬食
另外有大大隻燒帆立貝
爽彈大虎蝦
也有燒蠔,不過我地唔食蠔就無點
🥘台灣夜市小吃、地道食品夠曬多樣化
花枝甜不辣,墨魚香腸,海苔蝦卷
🥤必點飲品我推介,可選少甜少冰
百香果綠茶及
紅火冰茶--火龍果果肉加冰紅茶
🍧甜品推介
薑汁芋圓豆腐布丁杯
好香薑汁味,布丁夠香滑配上煙靭芋圓

安平仙草芋圓
好豐富的材料,口味及質素好食過甜品
最後送上2個哈根大師的雪糕
為燒肉餐作出完美句號!!